Kasun ajatuksissa on pointtia, vaikka alkuun ajattelin, että en ole ihan varma onko tuo hyvä juttu kilpailla tuollaisesta, mutta toiset vaan tykkää kilpailuista, saavat tavallaan palkinnon omalle innostukselleen.
^^Ja tuotakin voisi tietty pohtia, että mitkä sitten on niitä perusperusruokia. Jos ajatellaan vaikka toista ihan perusmaatalo mummolaani, jossa mummo teki uunijuustot ja viilit jne. itse puhtaista luomuraaka-aineista, eikä koskaan siellä syöty mitään maustettuja sokeripommi viilejä, tämän taidon olen opettanut pojilleni jo vuosia sitten ja heidän tehtävänsä onkin tehdä meillä viilit, voivat kokeilla eri maitoja ja lisätä vaniljaa tms. sekaan jne. Tai sitten vaikkapa alatoopi, se oli ihan perusruokaa omasta siasta mummolassa, kuinka moni sitäkään vaikkapa nykyään tekee, vaan syödään lisäaineiden ja nitriitin täyttämiä nakkeja. Seuraavaksi ajattelinkin, että mies vois kyllä alkaa opettaa minua ja poikia tekemään makkaraa itse, että siitä tulis rutiinia, että ei koskaan tarvis ostaa mitään valmisällöjä enää. Minä en ainakaan usko, että perusperusruokaa on kaikki tämä teollinen eines, joiden raaka-aineita ei tunnista harjaantuneinkaan makuaisti, minusta on paljon enemmän perus, että lapseni osaavat tehdä pastataikinan ja näkevät miten makuun vaikuttaa, jos ei viitsi kaulita sitä tarpeeksi ohueksi, tai miten helppoa tomaattikastike on tehdä tomaateista tai vaikka sitten valmiiksi kaltatuista purkkitomaateista paistamalla sitä öljyssä, laittamalla myllystä puhdasta suolaa ja pippuria (itse voivat laittaa myllyyn kokonaisia) ja nähdä miten paljon voimakkaamman maun saa aikaiseksi jauhamalla puhdasta pippuria ja laittamalla tuoretta basilikaa kuin jotain valmis mausteseosta, joka sisältää aina jotain turhaa ja ainakin liikaa suolaa. Minä haluan, että lapseni tietävät mitä syövät ja kyllä siinä väkisin makuaisti harjaantuu.